Facts of the Region: ‘Een weerbare, dynamische en wendbare regio’

Als regio doen we het goed, maar het kan beter. VU-hoogleraar Henri de Groot presenteerde tijdens Facts of the Region de Economische Verkenningen van de Metropoolregio Amsterdam. “We moeten het dak repareren als de zon schijnt.”

Wat is uw favoriete plek in de regio? Dagvoorzitter Diana Matroos vraagt het aan de volle zaal in Theater Amsterdam. Op het scherm verschijnt een wordcloud, gemaakt door de aanwezigen. ‘Strand’ en ‘thuis’ zijn favoriet, maar we zien ook het Amsterdamse Bos en de Waterleidingduinen. De tweede vraag: hoe vindt u dat het gaat met de regio? Heel goed, zegt ruim 60 procent van de aanwezigen. Iets meer dan een derde antwoordt ‘gaat wel’.

Die laatste antwoorden zijn in lijn met de achtste editie van de Economische Verkenningen van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), die Henri de Groot vandaag tijdens de bijeenkomst Facts of the Region presenteert. De Groot is hoogleraar Regionaal Economische Dynamiek aan de Vrije Universiteit en daarnaast onder meer kroonlid van de Sociaal Economische Raad. De Verkenningen zijn gemaakt door TNO, NEO Observatory en de VU.

Lees verder.

Organisatie Editie 2019

I Amsterdam